+359 2 9523933

Аркон България ЕООД

За технологията

Макар и тази технология да е сравнително нова, тя вече се е превърнала в съвременен индустриален стандарт. Принципът на действие се основава на преминаването на лазерен лъч чрез система от насочващи огледала и фокусиращи лещи. С тяхна помощ, лазерният лъч се движи по повърхността на продукта като изгаря тънък повърхностен слой върху подложка или горим материал, оставяйки матов отпечатък, и в резултат се плучава контрасно незаличимо изображение.

Domino UK е лидер и най-големият в момента разработчик и производител на маркиращи лазерни системи СО2 в света. Чрез въвеждане в практиката на резултатите от собствените си изследвания, компанията Domino е създала лазерни системи, които задават нов промишлен стандарт за маркиране.

Как работи

Инфрачервен лазерен лъч се "излъчва" в една тръба, пълна с въглероден диоксид, която е непрозрачна в единия край, а в другия има полупрозрачно огледало. Една част от лазерното лъчение преминава през полупрозрачното огледало и попада в системата с направляващи огледала. С помощта на двойка управляеми огледала и допълнителна леща за фокусиране, лазерния лъч се позиционира върху повърхността на продукта и прогаря повърхностния слой покритие на продукта, субстрата (в случай на боядисана повърхност) или полимеризира повърхността, което го прави матирана (в случай на стъкло или PET). По този начин се получава oобраз, който не може да се изрие или измие.

Векторни лазерни системи

Разработените от фирма Domino векторни лазерни маркиращи принтери серия S + и D + могат да печатат постоянни и променливи текстове, графични изображения и баркодове върху различни видове материали, включително пластмаса, стъкло, хартия, картон и други. Тази технология позволява маркировка на продукти в движение или в статично положение. Маркиращите лазерни принтери не изискват консумативи -мастило или други течности, и самите системи са лесни за експлоатация, осигурявайки бърза възвращаемост на инвестицията.

Предимства на технологията:

  • Лазерен печат върху картонени опаковки.
  • Високо качество на печат.
  • Неизменно качеството на печат както в статично положение, така и в движение.
  • Възможност за печат във всички посоки.
  • Максимални възможности за отпечатване на графически изображения.
  • Минимални разходи за поддръжка и лекота на работа.